Mondhygiënist Rotterdam

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Een goede mondhygiëne is van essentieel belang voor een stralende glimlach en een optimale mondgezondheid. Tandartsenpraktijk Zalmhaven is dé plek waar u terecht kunt voor een mondhygiënist in Rotterdam. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen bij het behouden van een gezond gebit en een stralende glimlach. Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat doet een mondhygiënist?

Onze mondhygiënisten geven instructies, verwijderen tandsteen en voeren de algemene gebitsreiniging uit. Bij tandartsenpraktijk Zalmhaven bieden wij diverse behandelingen aan, waaronder gebitsreiniging, tandsteen verwijderen, polijsten, fluoridebehandelingen en het geven van advies over mondhygiëne. Onze professionals werken met de nieuwste technieken en instrumenten om uw gebit grondig te reinigen en eventuele problemen tijdig te signaleren. Zoekt u een goede mondhygiënist in Rotterdam? Met onze persoonlijke zorg en professionele aanpak zorgen wij ervoor dat uw mondgezondheid optimaal blijft!

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Het verschil tussen een tandarts en een mondhygiënist

Een tandarts is een medisch professional die is opgeleid om de algemene gezondheid van het gebit te beoordelen, een diagnose te stellen en behandelingen uit te voeren. Tandartsen hebben een uitgebreide opleiding gevolgd. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van taken zoals, tanden en kiezen trekken, een periodieke controle, wortelkanaalbehandeling, en het uitvoeren van een tandvleesbehandeling. Ze kunnen ook röntgenfoto’s maken en diagnostische tests uitvoeren om mond- en tandproblemen te identificeren.  

Een mondhygiënist is ook een specialist in de mondzorg, maar zij richten zich met name op preventieve tandheelkunde en het ondersteunen van de algemene mondgezondheid. Ze zijn gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van tandvleesaandoeningen, zoals gingivitis en parodontitis. Mondhygiënisten voeren taken uit zoals gebitsreiniging, het verwijderen van tandplak en tandsteen, polijsten van tanden, het geven van advies en instructies over mondhygiëne, en het aanbrengen van fluoridebehandelingen.  

Waarom een mondhygiënist bezoeken?

  • Professionele gebitsreiniging: Een mondhygiënist kan tandplak en tandsteen grondig verwijderen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Door regelmatig een gebitsreiniging te doen, vermindert u de kans op tandvleesaandoeningen en houdt u uw gebit gezond.
  • Preventie van tandbederf: Mondhygiënisten geven niet alleen advies over een goede mondhygiëne, maar kunnen ook helpen bij het voorkomen van tandbederf. Ze kunnen u informeren over de juiste poetstechnieken, het gebruik van fluoride en het verminderen van suikerinname.
  • Behandeling van tandvleesaandoeningen: Als u last heeft van tandvleesaandoeningen, zoals gingivitis of parodontitis, kan een mondhygiënist de juiste behandeling bieden. Ze zullen uw tandvlees grondig reinigen en u voorzien van advies om verdere schade te voorkomen.
Hoe vaak moet je een mondhygiënist bezoeken? 

Hoe vaak u naar een mondhygiënist moet gaan, hangt af van verschillende factoren, waaronder uw individuele mondgezondheid en eventuele specifieke behoeften. Over het algemeen raden we aan om minstens tweemaal per jaar een gebitsreiniging bij de tandarts te ondergaan. Mensen met een hoger risico op tandheelkundige problemen, zoals rokers of mensen met diabetes, kunnen vaker een bezoek nodig hebben. Door regelmatig een gebitsreiniging te ondergaan bij de tandarts blijft uw mond gezond en kunnen tandheelkundige problemen voorkomen worden of vroegtijdig worden behandelen. 

Op zoek naar een professionele mondhygiënist in Rotterdam? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.