Gaatjes vullen

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Door regelmatig de tandarts te bezoeken kunnen gaatjes tijdig behandeld worden, de tandarts kan de gaatjes vullen. Zo kunt u de gezondheid van de tanden behouden en toekomstige complicaties voorkomen. Heeft u last van gaatjes in de tanden of kiezen? Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat zijn gaatjes en hoe ontstaan ze?

Gaatjes, ook wel bekend als cariës of tandbederf, zijn kleine openingen in de tanden die ontstaan door tandplak en bacteriën. Tandplak is een kleverige laag die zich op de tanden vormt na het eten van suikers en zetmeelrijke voedingsmiddelen. Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd door middel van poetsen en flossen, kunnen de bacteriën in de tandplak zuren produceren die het tandglazuur aantasten. Dit leidt uiteindelijk tot gaatjes.

Waarom is het belangrijk om gaatjes te laten vullen?

Het is van cruciaal belang om gaatjes zo snel mogelijk te laten vullen. Onbehandelde gaatjes kunnen leiden tot ernstige complicaties. Ten eerste kan het tandbederf zich verspreiden naar diepere lagen van de tand, zoals het tandbeen en de zenuw. Dit kan leiden tot hevige tandpijn, infecties en zelfs abcessen. Daarnaast kunnen onbehandelde gaatjes leiden tot tandverlies en een verminderde functionaliteit van uw gebit.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Het proces van gaatjes vullen

  • Verdoving: Voordat de tandarts begint met het vullen van het gaatje, kan er indien gewenst een plaatselijke verdoving worden toegediend. Dit zorgt ervoor dat u tijdens het vullen van het gaatje geen pijn voelt.
  • Verwijdering van tandbederf: De tandarts begint met het verwijderen van het aangetaste deel van de tand. Dit wordt gedaan met behulp van een boor, een speciaal tandheelkundig instrument. De boor verwijdert alle cariës en bereidt het gebied voor op het vullen.
  • Reiniging en desinfectie: Nadat het tandbederf is verwijderd, reinigt de tandarts het behandelde gebied grondig. Eventuele bacteriën of deeltjes worden zorgvuldig verwijderd om ervoor te zorgen dat de vulling goed hecht aan de tand.
  • Vulling aanbrengen: Na de reiniging begint de tandarts met het aanbrengen van de vulling. Het gaatje wordt gevuld met composiet (een tandkleurig materiaal).
  • Vormgeven en uitharden: Zodra de vulling in het gaatje is geplaatst, zal de tandarts deze vormgeven en aanpassen aan de natuurlijke vorm van uw tand. Vervolgens wordt de vulling uitgehard met behulp van een speciale lamp. Het uitharden zorgt ervoor dat de vulling stevig aan de tand hecht.
  • Controle en aanpassing: Na het uitharden van de vulling zal de tandarts controleren of deze goed is geplaatst en functioneert zoals bedoeld. Indien nodig wordt de vulling aangepast en gepolijst om ervoor te zorgen dat deze comfortabel aanvoelt en past bij de rest van het gebit.

Op zoek naar een tandarts voor gaatjes vullen? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.