Kindertandarts Rotterdam

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Een goede mondgezondheid is essentieel voor kinderen. Bent u op zoek naar een ervaren en professionele kindertandarts in Rotterdam? Wij bieden gespecialiseerde zorg, preventieve behandelingen en behandelingen op maat voor kinderen. Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Waarom kiezen voor een lieve kindertandarts?

Het belang van een kindertandarts kan niet genoeg benadrukt worden. Kinderen hebben speciale tandheelkundige zorg nodig, aangezien hun tanden en kaak nog volop in ontwikkeling zijn. Kinderen hebben unieke mondzorgbehoeften en reageren vaak anders op tandheelkundige behandelingen dan volwassenen. Een kindertandarts is speciaal opgeleid om met kinderen om te gaan en hen op hun gemak te stellen. Door een kindvriendelijke omgeving te creëren en gebruik te maken van aangepaste communicatiemethoden, zorgt de kindertandarts ervoor dat kinderen zich comfortabel voelen en begrijpen wat er tijdens hun tandheelkundige afspraak gebeurt.

Wij zijn een kindertandarts in Rotterdam en we zijn o.a. gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Dankzij onze expertise om kinderen op een vriendelijke en geruststellende manier te behandelen, voelen zij zich op hun gemak tijdens de afspraken. Door regelmatige bezoeken aan een kindertandarts te brengen, legt u een gezonde basis voor de toekomstige tandgezondheid van uw kind(eren). Hieronder staan enkele redenen waarom het belangrijk is dat kinderen regelmatig naar de tandarts gaan:

  • Voorkomen van gaatjes: Tandbederf en gaatjes kunnen in een vroeg stadium opgespoord worden en behandeld. Als gaatjes niet op tijd worden behandeld, kan dit leiden tot ernstige tandheelkundige problemen, zoals pijn, ontstekingen en tandverlies.
  • Bevorderen van een gezonde mondhygiëne: De tandarts kan kinderen leren hoe ze hun tanden en tandvlees op de juiste manier moeten poetsen en flossen. Ook kan de tandarts voedingsadvies geven en informatie verstrekken over de effecten van suiker op de tanden.
  • Monitoring van de gebitsontwikkeling: De ontwikkeling van het gebit wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Eventuele tandheelkundige afwijkingen of problemen worden vroegtijdig geconstateerd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een overbeet of onderbeet, problemen met het wisselen van de tanden of andere ontwikkelingsstoornissen.
  • Verminderen van angst voor tandartsbezoek: Kinderen die van jongs af aan regelmatig naar de tandarts gaan, zullen waarschijnlijk minder angstig zijn voor tandheelkundige behandelingen. Dit kan het voor hen gemakkelijker maken om in de toekomst regelmatig naar de tandarts te gaan en hun mondgezondheid te behouden.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Kosten en vergoedingen kindertandheelkunde Rotterdam

De kosten van een kindertandarts kunnen variëren, de kosten zijn afhankelijk van het soort behandeling en de duur van de behandeling. Wij raden aan om contact op te nemen met de tandartsenpraktijk voor de specifieke kosten per behandeling. Bekijk het tarievenoverzicht. De tarieven voor tandheelkundige zorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Tandheelkundige zorg voor kinderen wordt vaak (deels) gedekt door de basiszorgverzekering. Kinderen tot 18 jaar hebben recht op een vergoeding voor de meeste tandheelkundige behandelingen, zoals controles, vullingen en tandsteenverwijdering. Het is echter belangrijk om de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen om te controleren op welke vergoedingen u recht heeft

Hoe vaak moet een kind naar de tandarts?

Zodra de eerste tandjes doorkomen bij kinderen, raden wij het aan om naar de tandarts te gaan voor hun eerste tandheelkundige onderzoek. Daarna wordt aangeraden om elke 6 maanden een tandheelkundige controle en reiniging in te plannen.

Op zoek naar een lieve kindertandarts in Rotterdam? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.