Facings laten zetten

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Bent u niet tevreden over het uiterlijk uw tanden? Bent u onzeker over verkleuringen, scheve tanden of andere esthetische problemen? Geen zorgen! Met behulp van ultradunne en duurzame facings kunt u het uiterlijk van uw gebit verbeteren. In onze praktijk kunt u facings laten zetten. Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat zijn facings?

Facings, ook wel tandheelkundige veneers genoemd, zijn dunne op maat gemaakte hoesjes die over de tanden worden geplaatst om het uiterlijk te verbeteren. Ze worden gemaakt van composietmateriaal of porselein en kunnen verschillende tandheelkundige problemen camoufleren, zoals verkleuringen, spleetjes, scheve tanden of afgebroken tanden.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Facings laten zetten: hoe werkt het?

Composietfacings worden meestal rechtstreeks op de tanden aangebracht in de tandartspraktijk. De tandarts zal eerst de tanden voorbereiden door een dun laagje van het tandglazuur te verwijderen, zodat de facing beter kan hechten. Vervolgens wordt het composietmateriaal in dunne laagjes aangebracht en gevormd om de gewenste esthetiek te bereiken. Tot slot wordt de facing gepolijst voor een natuurlijke glans.

Porseleinen facings daarentegen worden op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium en vereisen doorgaans twee afspraken bij de tandarts. Tijdens de eerste afspraak worden de tanden voorbereid en een afdruk gemaakt, die naar het laboratorium wordt gestuurd voor het vervaardigen van de facings. Tijdelijke facings kunnen worden geplaatst om de tanden te beschermen terwijl de definitieve facings worden vervaardigd. Bij de tweede afspraak worden de tijdelijke facings verwijderd en worden de porseleinen facings op de tanden gelijmd met behulp van speciale tandheelkundige lijm.

Let op: facings zijn geen oplossing zijn voor tandheelkundige problemen zoals tandbederf of tandvleesaandoeningen. Een goede mondhygiëne en periodieke controle bij de tandarts blijven essentieel om de gezondheid van de tanden en het tandvlees te behouden.

De voordelen van facings laten zetten

Facings bieden verschillende voordelen:

  • Esthetische correcties: Facings kunnen verkleurde tanden oplichten, spleetjes tussen de tanden verminderen, scheve tanden camoufleren en tanden met onregelmatige vormen of grootte corrigeren.
  • Natuurlijke uitstraling: Facings worden zorgvuldig vervaardigd om perfect bij de vorm en kleur van uw bestaande tanden te passen, waardoor ze er volkomen natuurlijk uitzien.
  • Duurzaamheid: Facings zijn sterk en bestand tegen vlekken, waardoor uw glimlach langdurig gezond en stralend blijft.
  • Minimale invasie: Het plaatsen van facings vereist doorgaans minimale tandbeslijping, waardoor uw natuurlijke tandstructuur behouden blijft.
  • Snelle behandeling: Met facings kunt u binnen korte tijd een transformatie van uw gebit ondergaan, waardoor het een populaire behandeling is binnen onze tandartsenpraktijk.

Facings laten zetten? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.