Tandarts angstige patiënten

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Bent u bang voor de tandarts? Deze angst kan leiden tot het vermijden van noodzakelijke tandheelkundige zorg, wat op zijn beurt kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Tandartsenpraktijk Zalmhaven is aangesloten bij De Lieve Tandarts. Onze professionele tandartsen doen er alles aan om een vriendelijke, warme en kalmerende omgeving te creëren voor een prettig bezoek. Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Waarom voelen mensen zich angstig voor de tandarts?

Tandartsangst kan verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen hebben mogelijk een slechte ervaring gehad in het verleden, terwijl anderen zich zorgen maken over mogelijke pijn of ongemak tijdens een behandeling. Het gevoel van oncontroleerbaarheid kan ook bijdragen aan de angst, waarbij patiënten het idee hebben dat ze de situatie niet kunnen beheersen.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

De lieve tandarts

De Lieve Tandarts is een bijzonder initiatief in Nederland dat is opgericht om de angst voor de tandarts te verminderen. Bij tandartsenpraktijk Zalmhaven willen we graag een positieve tandartservaring creëren voor iedereen, daarom hebben wij ons aangesloten bij ‘De Lieve Tandarts’.

Ons doel is om een liefdevolle en zorgzame benadering van tandheelkundige zorg aan te bieden. Het begrijpen van de oorzaken van tandartsangst en het creëren van een prettige omgeving zijn hierbij van belang. Daarnaast vinden een vertrouwensband tussen patiënten en onze tandartsen ook heel belangrijk. Ons team van tandartsen en assistenten is niet alleen zeer bekwaam en professioneel, maar ook uiterst empathisch en begripvol. Ze nemen de tijd om naar de zorgen en angsten van hun patiënten te luisteren, waardoor men zich gehoord en gerespecteerd voelt. We streven ernaar dat iedere patiënt zich op zijn of haar gemak voelt tijdens hun tandartsbezoeken.

Kennismakingsgesprek bij de tandarts

Komt u voor het eerst naar onze praktijk? Dan wordt er een intake ingepland. De intake is een kennismakingsgesprek bij de tandarts, een belangrijke stap voor angstige patiënten. Het is belangrijk dat u open en eerlijk bent over uw angst tijdens het gesprek. Het biedt de mogelijkheid om elkaar te leren kennen, uw angst te bespreken en eventuele zorgen te uiten. Zo kunnen we samen uw angst overwinnen! Tijdens het kennismakingsgesprek zal de tandarts uw medische geschiedenis doornemen en vragen stellen over uw tandheelkundige ervaringen. Dit helpt de tandarts om beter inzicht te krijgen in uw situatie en eventuele triggers voor angst te identificeren. Mogelijk zal de tandarts uw mond onderzoeken om te controleren op eventuele tandheelkundige problemen. Tijdens het onderzoek zult u ervaren dat u geen angst hoeft te hebben. De tandarts zal de voorgestelde behandelingen met u bespreken en uitleggen wat elke procedure inhoudt. Dit helpt om eventuele misverstanden te voorkomen en geeft u een duidelijk beeld van wat u kunt verwachten. Als bepaalde behandelingen uw angstig maken, zal de tandarts alternatieven voorstellen die mogelijk beter bij uw situatie passen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van uw angst. Als u het prettig vindt, kunt u tijdens het gesprek een vertrouwenspersoon meenemen.

Bent u zoek naar een tandarts in Rotterdam voor angstige patiënten? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam Centrum.