Praktijkfilosofie en werkwijze

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Praktijkfilosofie

Tandartsenpraktijk Zalmhaven is een kleinschalige en vriendelijke praktijk voor het hele gezin. In de praktijk worden de volgende talen gesproken: Nederlands, Engels, Duits, Arabisch en Chinees.

Onze praktijk is dé plaats waar we zorgen voor de mooiste versie van uw glimlach, voor het wegnemen van de soms diepgewortelde angst voor de tandarts en voor het voorkomen van tandbederf.

Een gezond gebit en een gezonde leefstijl vormen beiden een belangrijke basis voor een algemene goede gezondheid. Het is daarom belangrijk om het gebit tweemaal per jaar te laten onderhouden. Op die wijze worden beginnende gebitsproblemen in een vroeg stadium ontdekt, zodat het kan worden gemonitord of behandeld, afhankelijk van de specifieke situatie.

Ons doel is om een bezoek aan de tandarts laagdrempelig te maken én te houden, met behoud van de kleinschaligheid waar we ons vroeger al in thuis voelden.

Werkwijze

Binnen onze praktijk staat preventie centraal. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Tijdens de eerste afspraak bekijken we het gebit en doen we onderzoek om alle eventueel bestaande gebitsproblemen vast te kunnen stellen. Dit doen wij door middel van kijkonderzoek, het maken van een röntgenfoto en het uitvoeren van een intra orale scan. Wij combineren deze handelingen om een optimaal beeld te krijgen van de mondgezondheid en de eventueel bestaande problemen met het gebit. Op basis daarvan kunnen wij, in overleg met u, een behandeling vaststellen wanneer dit noodzakelijk is. Is er niets aan de hand? Dan gaan we uiteraard focussen op het voorkomen van problemen in de toekomst.

Zien wij tijdens de afspraak dat er problemen met uw gebit bestaan? Dan leggen wij u goed uit wat er precies aan de hand is. Wij bespreken alles goed met u, zodat u een duidelijk inzicht in de bestaande problemen heeft. Vervolgens gaan wij met u in gesprek om een behandelplan op te stellen, waarbij wij u ook inzicht geven in de effecten op de korte en de lange termijn. Wij combineren onze ervaring met uw wensen om een persoonlijk behandelplan op maat te maken. Elk gebit is immers uniek.

Wij vinden het belangrijk dat iedere patiënt zich bij ons op zijn of haar gemak voelt. Een goede communicatie is essentieel om dit gevoel te realiseren. Wij leggen daarom niet alleen uit welke behandelingen noodzakelijk zijn, maar ook waarom dit zo is. Daarnaast vertellen wij wat een behandeling precies inhoudt. Wij betrekken onze patiënten optimaal met als doel om een betere mondgezondheid te realiseren. Onze praktijk is rustig, vriendelijk en gemoedelijk, net als ons team van tandartsen.

Bij Tandartsenpraktijk Zalmhaven blijven de tandartsen zich ontwikkelen, omdat de patiënten het beste verdienen. Onze tandartsen beheersen de laatste technieken door voortdurend te ontwikkelen door middel van bijscholing en het volgen van cursussen. Onze patiënten profiteren er ook van dat de laatste technieken kunnen worden toegepast. Zo is het belangrijk om tijdens een intake een intra orale scan te maken, zodat de tandarts een digitale scan van het hele gebit kan toevoegen aan het patiëntendossier. Er ontstaan 3D illustraties die patiënten helpen om makkelijker te begrijpen wat er precies met het gebit gebeurt.

Wij werken rustig aan uw gebit en zorgen ervoor dat de juiste sfeer bestaat, ook binnen het tandheelkundig team. De ervaring, en de complimenten die wij ontvangen, leert dat patiënten zich hierdoor goed op hun gemak voelen. Een goede en rustige samenwerking leidt altijd tot de beste resultaten. Zodra u onze praktijk binnenstapt merkt u direct de fijne sfeer op waarin u zich direct prettig voelt.

De behandelend tandartsen van Tandartsenpraktijk Zalmhaven zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Het concept van de praktijk is: “Wees deskundig en houd het simpel”.

Openingstijden

Inschrijven bij onze praktijk?
U bent van harte welkom!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin