Brug of kroon plaatsen

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Een brug of kroon plaatsen bij de tandarts is een veelvoorkomende behandeling die wordt uitgevoerd om beschadigde, ontbrekende of verzwakte tanden te herstellen. Het is een effectieve oplossing om de functionaliteit en esthetiek van het gebit te herstellen. Wilt u een brug of kroon plaatsen? Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat is een kroon?

Een kroon is een kunstmatige hoes die over een beschadigde of verzwakte tand wordt geplaatst. Het heeft de vorm van een natuurlijke tand en wordt gebruikt om de oorspronkelijke vorm, functie en esthetiek van de tand te herstellen. Kronen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals porselein, keramiek, metaal of een combinatie daarvan. De keuze van het materiaal hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie van de tand, de esthetische voorkeuren van de patiënt en de duurzaamheid.

Wat is een tandheelkundige brug?

Een tandheelkundige brug is een kunstmatige constructie die wordt gebruikt om één of meerdere ontbrekende tanden te vervangen. De brug bestaat uit twee of meer kronen die op de tanden aan weerszijden van de lege ruimte worden geplaatst, met een kunsttand ertussen die de ontbrekende tand vervangt. De kronen en de kunsttand worden meestal gemaakt van porselein of keramiek, waardoor de brug er natuurlijk uitziet en aanvoelt.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Een brug of kroon plaatsen: de behandeling

Een brug of kroon plaatsen begint met een beoordeling van het gebit. Er kunnen röntgenfoto’s gemaakt worden om de gezondheid van de wortels en het omliggende bot te controleren. Als de tandholte diep of geïnfecteerd is, kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn voordat er een brug of kroon kan worden geplaatst. Zodra de tandarts heeft bevestigd dat een brug of kroon geschikt is, zal de tand worden voorbereid en wordt er ruimte gemaakt door een deel van het tandglazuur af te schaven. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van de tanden en stuurt deze naar een tandtechnisch laboratorium om de kronen en bruggen op maat te laten maken. Terwijl de definitieve brug of kroon wordt vervaardigd, zal de tandarts een tijdelijk exemplaar plaatsen om de desbetreffende tand te beschermen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met een tijdelijke kroon, voornamelijk bij het kauwen en poetsen. Zodra de definitieve kroon gereed is, wordt de tijdelijke kroon verwijderd en wordt de tand gereinigd. Vervolgens wordt de definitieve brug of kroon op de tand geplaatst en gecontroleerd op pasvorm en kleur. Eventuele laatste aanpassingen worden uitgevoerd en na de behandeling geeft de tandarts instructies voor onderhoud en reiniging van de brug of kroon. Regelmatig poetsen, flossen en periodieke controles inplannen bij de tandarts is heel belangrijk!

Brug of kroon plaatsen door een ervaren tandarts? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.