Onzichtbare beugel volwassenen

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Bent u op zoek naar een effectieve manier om uw gebit te verbeteren zonder ongemak? Dan is een onzichtbare beugel voor volwassenen de juiste keuze. Geen opvallend metaal of draden in uw mond, maar een comfortabele oplossing om uw tanden op subtiele wijze recht te zetten. En dát zonder dat anderen het zelfs maar opmerken. Onzichtbare beugel laten aanmeten? Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel, ook wel bekend als een transparante beugel of aligner, is een moderne orthodontische behandelingsoptie die mensen helpt bij het rechtzetten van hun tanden zonder het gebruik van traditionele metalen beugels. In tegenstelling tot zichtbare metalen beugels zijn onzichtbare beugels gemaakt van doorzichtig plastic dat vrijwel onzichtbaar is wanneer ze worden gedragen.

Voor wie zijn onzichtbare beugels geschikt?

Onzichtbare beugels zijn over het algemeen geschikt voor volwassenen en tieners die milde tot matige orthodontische problemen hebben, zoals scheve tanden, een kleine overbeet of ruimtes tussen de tanden. In complexere gevallen kan een traditionele beugel wellicht effectiever zijn.

Het succes van de behandeling hangt af van de discipline van de patiënt. De aligners moeten consequent gedragen worden – 20 tot 22 uur per dag – om optimale resultaten te behalen.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Onzichtbare beugel laten plaatsen: hoe werkt het?

Consultatie
De eerste stap is een consultatie bij de tandarts, waarbij wordt beoordeeld of een onzichtbare beugel geschikt is voor de patiënt.


3D-scanning
Als een onzichtbare beugel geschikt is wordt er een 3D-scan van de tanden gemaakt om op maat gemaakte aligners te produceren.


Behandelplan
Als volgt wordt er een behandelplan opgesteld, hierin staat hoe lang de aligners gedragen moeten worden en hoeveel sets er nodig zijn.


Dragen van de aligners
Zodra de aligners zijn geproduceerd, draagt de patiënt ze volgens het behandelplan. Elke set aligners heeft een andere correctie, waardoor er een constante druk wordt uitgeoefend om de tanden te verplaatsen.


Opvolging
De patiënt draagt elke set voor een bepaalde periode, meestal is dat twee weken. Er moeten regelmatige controles bij de tandarts ingepland worden om ervoor te zorgen dat het proces goed verloopt. Bij iedere controle ontvangt de patiënt een nieuwe set aligners.


De voordelen van een onzichtbare beugel voor volwassenen

Discretie
Het grootste voordeel van onzichtbare beugels is dat ze bijna onzichtbaar zijn wanneer men ze draagt. Dit maakt het een populaire keuze voor volwassenen die hun glimlach willen verbeteren zonder de ongemakkelijkheid van zichtbare metalen beugels.


Comfortabel
Onzichtbare beugels zijn gemaakt van glad plastic materiaal, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen dan traditionele beugels die uitstekende draden en metalen componenten hebben.


Uitneembaarheid
In tegenstelling tot vaste beugels kunnen onzichtbare beugels gemakkelijk worden uitgenomen bij het eten, poetsen en flossen, waardoor het onderhoud van de mondhygiëne gemakkelijker wordt.


Minder irritatie
Omdat er geen metalen of draden aan de beugel zitten, veroorzaken onzichtbare beugels minder irritatie in de mond.


Kosten onzichtbare beugel volwassenen

De kosten van een onzichtbare beugel voor volwassenen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de tandartspraktijk waar je naartoe gaat en je zorgverzekering. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie. De tarieven voor tandheelkundige zorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).Onzichtbare beugel voor volwassenen laten aanmeten? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.