Periodieke controle tandarts

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Door regelmatig een periodieke controle bij de tandarts in te plannen houden we onze mondgezondheid optimaal. Bent u op zoek naar een tandarts die gespecialiseerd is in periodieke controles? Onze professionele tandartsen zullen ervoor zorgen dat uw mond grondig wordt onderzocht en eventuele problemen tijdig worden geïdentificeerd. Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Waarom zijn periodieke controles nodig?

Een goede mondgezondheid is essentieel voor ons algehele welzijn. Eén van de belangrijkste stappen die we kunnen nemen om onze mond gezond te houden, is regelmatig een bezoek brengen aan de tandarts. We raden aan om eens per halfjaar of jaar een bezoek te brengen aan de tandarts. Het doel van de periodieke controle is om tandheelkundige problemen in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen, voordat ze ernstiger worden.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Wat houdt een periodieke controle bij de tandarts in?

Een periodieke controle bij de tandarts – ook wel bekend als een periodiek mondonderzoek – is een routinematige controle die de tandarts uitvoert. Tijdens een periodieke controle kan de tandarts tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere mondproblemen identificeren voordat ze ernstiger worden. Door vroegtijdige opsporing kunnen tandheelkundige aandoeningen in een vroeg stadium worden behandeld, waardoor de kans op complicaties en pijn aanzienlijk wordt verminderd. Hieronder staan enkele zaken die tijdens een periodieke controle kunnen plaatsvinden:

  1. Mondonderzoek: De tandarts zal de mond van de patiënt onderzoeken om te controleren op eventuele tandheelkundige problemen zoals gaatjes, tandvleesaandoeningen, afwijkingen of andere problemen. De tandarts kan ook controleren op eventuele problemen met de beet en de kaakgewrichten.
  2. Tandheelkundige reiniging: Indien nodig wordt er een professionele reiniging uitgevoerd om tandplak en tandsteen te verwijderen. Dit kan helpen om tandheelkundige problemen te voorkomen en de mond gezond te houden.
  3. Röntgenfoto’s: Er kunnen röntgenfoto’s gemaakt worden om de conditie van het gebit beter te kunnen beoordelen en eventuele problemen op te sporen.
  4. Bespreken van eventuele problemen: Als er problemen worden geconstateerd tijdens de controleafspraak, zal de tandarts deze met u bespreken en uitleggen wat er aan de hand is en welke behandeling nodig is.
  5. Advies over tandheelkundige zorg: De tandarts kan advies geven over hoe de patiënt zijn of haar tanden en tandvlees het beste kan verzorgen om tandheelkundige problemen te voorkomen. Dit kan onder andere gaan over het gebruik van tandenborstels, tandpasta en mondwater.

Kosten periodieke controle tandarts

De kosten voor een periodieke controle bij de tandarts kunnen variëren, dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de tandartspraktijk waar u naartoe gaat en uw zorgverzekering. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie. De tarieven voor tandheelkundige zorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Sommige zorgverzekeringen vergoeden een periodieke controle volledig of gedeeltelijk. Dit betekent dat u mogelijk niets betaald voor de periodieke controle, of dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. We raden aan om uw zorgverzekering te raadplegen om te weten wat er precies vergoed wordt.

Een periodieke controle inplannen? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.