Tanden en kiezen trekken

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Tanden en kiezen trekken kan een noodzakelijke stap zijn naar een gezond en stralend gebit. Of het nu gaat om ernstige tandbederf, gebitsuitlijning, trauma of andere problemen, het trekken van tanden en kiezen kan leiden tot een betere mondgezondheid en een mooiere glimlach. Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat is tanden en kiezen trekken?

Tanden en kiezen trekken, ook wel extractie genoemd, is een tandheelkundige ingreep waarbij een tand of kies volledig uit de mond wordt verwijderd. De ingreep kan worden uitgevoerd door een tandarts of een kaakchirurg, afhankelijk van de complexiteit van de ingreep. Een tand of kies die niet getrokken wordt kan leiden tot verdere tandheelkundige problemen, zoals een ontsteking of abces.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Wanneer is het trekken van een tand of kies nodig?

Het trekken van een tand of kies is soms nodig in bepaalde situaties waarin het behoud van de tand of kies niet mogelijk is of niet wenselijk is. Hier zijn enkele redenen waarom het trekken van een tand of kies noodzakelijk kan zijn:

  • Ernstige tandbederf: Als een tand of kies ernstig is aangetast door tandbederf en de schade niet kan worden hersteld met een vulling, kan het nodig zijn om de tand of kies te trekken om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen.
  • Gebitsuitlijning: Bij sommige orthodontische behandelingen, zoals het rechtzetten van scheve tanden, kan het nodig zijn om een of meerdere tanden te trekken om ruimte te maken voor de juiste uitlijning van de tanden.
  • Trauma: Als een tand of kies ernstig is beschadigd als gevolg van een ongeval of trauma, kan het nodig zijn om de tand of kies te trekken als herstel niet mogelijk is.
  • Verstandskiezen: Verstandskiezen kunnen soms problemen veroorzaken zoals pijn, een ontsteking, infectie of het veroorzaken van schade aan aangrenzende tanden. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om verstandkiezen of ontstoken kiezen te trekken.
  • Parodontitis: In gevorderde stadia van parodontitis, een ernstige tandvleesaandoening, kan het nodig zijn om aangetaste tanden of kiezen te trekken om verdere schade aan het tandvlees en kaakbot te voorkomen.
  • Overbezetting: Als er onvoldoende ruimte is in de kaak voor alle tanden, kan het trekken van een of meerdere tanden noodzakelijk zijn om ruimte te maken voor een gezonde en goed uitgelijnde beet.

Het proces van tanden en kiezen trekken

Het proces van tanden en kiezen trekken begint met een consult bij de tandarts. Er wordt een grondig onderzoek uitgevoerd en er worden röntgenfoto’s gemaakt. Het maken van een röntgenfoto is erg belangrijk om te bepalen hoe de wortels eruitzien en welke risico’s er zijn onder het tandvlees. Is de tand bijvoorbeeld al deels afgebroken of is er een ontsteking te zien? Zo wordt bepaald of de tand of kies getrokken kan worden door de tandarts. Anders wordt er een verwijsbrief gemaakt naar de kaakchirurg. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld en wordt de patiënt geïnformeerd over het proces.  Op de dag van de ingreep zal de tandarts, afhankelijk van de ernst van het probleem, lokale verdoving gebruiken om de pijn te verminderen. Vervolgens gebruikt de tandarts een speciaal instrument om de tand of kies te verwijderen. Afhankelijk van de situatie zal de tandarts de kies of tand in één stuk of in kleine stukjes verwijderden. Soms is het nodig om het tandvlees en botweefsel rondom de tand of kies ook te verwijderen. Na de tandextractie kan de patiënt enige tijd pijn en zwelling ervaren. De tandarts of kaakchirurg plaatst een gaasje om het bloeden te stoppen en het genezingsproces te bevorderen. Daarnaast worden er instructies gegeven over hoe je de mond moet verzorgen. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts goed op te volgen om complicaties te voorkomen.

Tanden en kiezen trekken? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.