Kunstgebit of prothese

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Ontbreekt er een tand of zijn er meerdere tanden verloren gegaan? Een kunstgebit of prothese biedt de oplossing waar u naar op zoek bent. Het vervangt uw eigen tanden en kiezen. Herstel uw stralende glimlach, verbeter het kauwvermogen en praat weer vol zelfvertrouwen. Kunstgebit op maat laten maken? Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat is een kunstgebit of prothese?

Een kunstgebit of prothese is een uitneembare tandheelkundige vervanging voor ontbrekende tanden en tandvlees. Een kunstgebit bestaat uit een reeks kunstmatige tanden welke bevestigd zijn aan een roze kunstharsbasis die lijkt op natuurlijk tandvlees. Het kan worden gebruikt als alle tanden ontbreken (volledige prothese) of als slechts een deel van de tanden ontbreekt (partiële prothese). Een uitstekende oplossing voor mensen die hun tanden zijn verloren als gevolg van tandbederf, tandvleesaandoeningen of andere oorzaken. Een kunstgebit is meestal gemaakt van acryl en wordt op maat gemaakt voor de patiënt. Het helpt bij het verbeteren van de mondgezondheid en bij het verbeteren van het vermogen om te kauwen, praten en lachen. Het kan ook helpen bij het herstellen van het zelfvertrouwen van een persoon door het uiterlijk van de tanden te verbeteren.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Wat is een kunstgebit of prothese?

Het proces van het aanmeten van een kunstgebit begint met een consult bij de tandarts. Tijdens dit consult onderzoekt de tandarts uw mond, bespreekt uw tandheelkundige geschiedenis en uw wensen. Vervolgens maakt de tandarts afdrukken van uw mond met behulp van afdruklepels en speciale afdrukpasta. Deze afdrukken dienen als basis voor een nauwkeurige afdruk van uw tandvlees en kaak. Er wordt ook een beetregistratie gemaakt door u te laten bijten op een wasachtig materiaal om de juiste pasvorm en beet van het kunstgebit te bepalen. Op basis van de afdrukken en de beetregistratie wordt een tijdelijke pasprothese gemaakt om de pasvorm en esthetiek te controleren. Na goedkeuring van de pasprothese wordt het definitieve kunstgebit vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium. Het definitieve kunstgebit wordt eerst gepast zodat u zeker weet dat het comfortabel zit en de juiste beet heeft. Als laatste worden er nazorginstructies gegeven, waaronder reiniging en onderhoud van het kunstgebit, draaginstructies en mogelijke aanpassingsperiodes. Een goede mondhygiëne, inclusief het poetsen van het tandvlees en het schoonmaken van de prothese, is essentieel voor een gezonde mond en langdurig gebruik van het kunstgebit.


Veelgestelde vragen over een kustgebit of prothese:

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

De levensduur van een kunstgebit varieert, gemiddeld gaan ze vijf tot tien jaar mee.


Kan ik mijn kunstgebit ’s nachts dragen?

Het wordt aanbevolen om je kunstgebit ’s nachts uit te nemen om je tandvlees te laten rusten en het kunstgebit schoon te maken.


Zijn kunstgebitten pijnlijk om te dragen?

In het begin kan het dragen van een kunstgebit ongemakkelijk zijn en enige aanpassingstijd vergen. Na verloop van tijd zou eventueel ongemak moeten verdwijnen.


Kan ik normaal eten met een prothese?

Ja, met een goed passende prothese kun je normaal eten. Het kan enige tijd duren om aan te wennen, maar de prothese zou je in staat moeten stellen om goed te kauwen.


Wat zijn de kosten van het laten maken van een kunstgebit of prothese?

De kosten van een kunstgebit of prothese variëren afhankelijk van het type en de materialen die worden gebruikt. Het is het beste om een tandarts te raadplegen voor een nauwkeurige kostenraming.


Kustgebit of prothese laten aanmeten door een professionele tandarts? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.