Wortelkanaalbehandeling

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd als er een ontsteking is ontstaan in de wortel onder een tand of kies. Een tand of kies kan gaan ontsteken door tandbederf of een lekkende vulling.

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Vaste tandarts

Voor het hele gezin

Signalen van een ontsteking kunnen zijn: gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn. Door middel van een controlefoto of tijdens het vullen van een kies kan een tandarts er ook achter komen dat er een ontsteking is.

Tijdens de behandeling wordt er een foto gemaakt, zodat het duidelijk is hoe de wortels lopen. Vervolgens wordt er een verdoving geplaatst. Daarna plaatst de tandarts een rubberdam. Dit lapje isoleert de kies, zodat de tandarts in een schoon plek kan werken.  De tandarts boort de kies op het kauwvlak open en met vijltjes wordt het ontstoken weefsel en de zenuw weggehaald. Vervolgens wordt met een desinfecterend middel de kies gespoeld. Daarna vult de tandarts de schoongemaakte kanalen met rubberen stiftjes en sluit de kies af met een vulling.

Testimonials

E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.