Tandvleesontsteking behandelen

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Tandvleesontsteking is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Als u last heeft van uw tandvlees is het belangrijk dat u op tijd een tandarts bezoekt. Zo kan het probleem tijdig worden opgespoord en worden behandeld door een professional. Tandvleesontsteking behandelen? Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Hoe ontstaat een tandvleesontsteking?

Een tandvleesontsteking ontstaat door een ophoping van bacteriën en plaque rondom de tanden en het tandvlees. Een belangrijke oorzaak van dit probleem is onvoldoende of incorrecte mondhygiëne. Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd, krijgen bacteriën de kans om ontstekingen te veroorzaken. Een andere oorzaak kan een verandering in de hormoonhuishouding zijn, bijvoorbeeld tijdens de puberteit, zwangerschap of menopauze. In deze fases wordt het tandvlees gevoeliger voor ontstekingen. Ook kan een slecht eetpatroon – rijk aan suikers en koolhydraten – de groei van schadelijke bacteriën in de mond bevorderen. Het is daarom verstandig om bewust te zijn van uw voedingspatroon, kies voor een gebalanceerd dieet met voldoende verse groenten en fruit. Daarnaast is roken ook een risicofactor voor ontstekingen. Door roken wordt de doorbloeding van het tandvlees verminderd, waardoor het tandvleesweefsel vatbaarder wordt voor infecties en ontstekingen. Stoppen met roken zorgt voor een betere algehele gezondheid! Tot slot kunnen genetische factoren een rol spelen. Als tandvleesproblemen in de familie voorkomen, kan het risico op het ontwikkelen van tandvleesontsteking groter zijn.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Tandvleesbehandeling

Een tandvleesbehandeling verbetert de gezondheid van het tandvlees en gaat tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis tegen. Onbehandelde aandoeningen kunnen ernstige schade aan tanden, tandvlees en bot veroorzaken. De behandeling begint met het verwijderen van tandplak en tandsteen, dit zijn de belangrijkste oorzaken van tandvleesaandoeningen. Voor ernstige gevallen is dieptereiniging nodig om diep onder het tandvlees te reinigen en de ontsteking te verminderen. Antibiotica kan voorgeschreven worden om infecties te bestrijden. Bij ernstige gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om beschadigd tandvlees of bot te herstellen.

Tandvleesontsteking voorkomen

  • Mondhygiëne: Een goede mondhygiëne is essentieel voor het voorkomen en behandelen van tandvleesontsteking. Zorg ervoor dat u twee keer per dag grondig de tandenpoetst met een zachte tandenborstel en fluoride tandpasta. Vergeet niet om ook uw tong te reinigen, daar kunnen bacteriën zich ook ophopen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te flossen om tandplak en bacteriën tussen de tanden en het tandvlees te verwijderen.
  • Mondspoelmiddelen: Het gebruik van een antibacteriële mondspoeling helpt bij het verminderen van ontstekingen en het doden van bacteriën in de mond. Kies een mondspoelmiddel dat speciaal is ontwikkeld om ontstoken tandvlees te behandelen.
  • Professionele gebitsreiniging: Breng regelmatig een bezoekje aan de tandarts voor een periodieke controle en professionele gebitsreiniging. Tijdens een gebitsreiniging verwijdert de tandarts tandplak en tandsteen, dit is belangrijk om ontstekingen te verminderen en verdere schade aan het tandvlees te voorkomen.
  • Dieet en levensstijl: Een gezond dieet speelt een belangrijke rol bij het behandelen van een tandvleesontsteking. Probeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker en koolhydraten te vermijden, deze bevorderen de groei van schadelijke bacteriën. In plaats daarvan kunt u kiezen voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan verse groenten en fruit, volle granen en magere eiwitten. Daarnaast is het vermijden van tabak en het beperken van alcoholgebruik essentieel voor een goede mondgezondheid.
  • Parodontale behandeling: In gevallen van ernstige ontstekingen, waarbij het probleem zich uitbreidt naar het onderliggende bot, kan een parodontale behandeling nodig zijn. Dit omvat een diepere reiniging van de tandwortels en mogelijk chirurgische ingrepen om het tandvlees te herstellen.

Tandvleesontsteking behandelen? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam centrum.