Periodieke controle

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Een periodieke controle nodig?

Ten behoeve van preventie en regelmatig onderhoud, zal de tandarts naar uw gebit kijken of alles nog goed gaat met uw mondgezondheid. U kunt ook als u wilt alleen de tandarts bezoeken wanneer u klachten heeft, echter is het vaak dan te laat en heeft preventie geen zin meer.

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Vaste tandarts

Voor het hele gezin

Het is zo dat gaatjes en ontstekingen onder het tandvlees ongemerkt opgelopen worden en zo ook groeien zonder er iets van te merken. Dat is zonde, omdat het tandglazuur maar een keer aangetast kan worden en als het onnodig was. U kunt de aantal keren controle ook bespreken met de tandarts, afhankelijk van uw gebit.

Mocht de tandarts tijdens de controle iets tegenkomen wat op tijd nog gered kan worden is dat altijd beter. De tandarts zal kijken naar de tanden, kiezen, de tong, wangen en lippen. Bij deze check-up zal alles genoteerd worden en mocht er wat opgemerkt worden zal dit genoteerd worden en in sommige gevallen zal er voor verder onderzoek verwezen worden naar de kaakchirurg.

De controle is bedoeld om te kijken naar gaatjes, of de oude vullingen hun werk nog goed doen en goed aansluiten  op de kiezen of tanden. Soms is er een röntgenfoto nodig om te kijken onder de vullingen, of daar geen nieuwe gaatjes ontstaan of ontstekingen. Verder zal er gekeken worden of de kronen nog goed zitten en de aansluiting daarvan nog naar wens is.

De tandarts zal dan constateren of er actie nodig is middels een nieuwe behandeling. Dit zal via een nieuwe afspraak gaan. U zult dan bij de nieuwe behandeling geholpen kunnen worden door de tandarts zelf, de mondhygiënist of de preventie-assistent.

Testimonials

E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.