Aligners beugel

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Uw gebit op effectieve en snelle wijze corrigeren zonder een zichtbare beugel? Kies voor een aligners beugel. Geen opvallende draden en brackets meer, maar een transparante, op maat gemaakte beugel. Onze ervaren tandartsen zullen een persoonlijk behandelplan voor u opstellen, zodat u precies weet wat u kunt verwachten en wanneer het gewenste resultaat zichtbaar is. Op zoek naar een goede tandarts in Rotterdam, gespecialiseerd in Aligners beugels? Schrijf u via de button in bij Tandartspraktijk Zalmhaven!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Professionele tandartsen

Voor het hele gezin

Wat zijn aligners?

Aligners, ook wel bekend als doorzichtige bitjes of onzichtbare beugels, zijn een revolutionaire orthodontische behandeling om het gebit te corrigeren. Deze moderne alternatieve optie voor traditionele metalen beugels is gemaakt van doorzichtig plastic. De beugel wordt op maat gemaakt voor elke individuele patiënt. Aligners zijn ontworpen om geleidelijk druk uit te oefenen op de tanden, waardoor ze langzaam in de gewenste positie verschuiven.

Doordat aligners bijna niet opvallen tijdens het dragen, is het een aantrekkelijke oplossing voor volwassenen en tieners die een subtiele en comfortabele methode zoeken om hun gebit te verbeteren. Bovendien zijn aligners uitneembaar, waardoor je normaal kunt eten, tandenpoetsen en flossen zonder enige belemmering.

Testimonials

Kevin Messak
Lees verder
Dit is echt verreweg de beste tandartspraktijk waar ik geweest ben. Ze nemen echt de tijd voor je, geven je goed advies, en ze nemen je als het ware echt mee in wat er gaat gebeuren en wat ze aan het doen zijn. Veel beter dan die ketens zoals Dental Clinics etc., waar je toch het gevoel krijgt dat het een haastklus is. Top praktijk dus!
Stefan Peters
Lees verder
Geweldige tandarts. Er wordt naar je geluisterd en ze vertellen goed en duidelijk wat ze aan het doen zijn tijdens een behandeling. Je voelt je eerst mens en dan patiënt.
Louis Dijksman
Lees verder
Kortweg 'een hele fijne tandartsenpraktijk', met een uitstekende tandarts en een vriendelijke staf vakbekwame medewerkers. De praktijk ziet er sfeervol, enigszins 'geruststellend' uit, schrijf ik met een glimlach en de apparatuur is uiterst modern. Ik ben er blij mee...
Anouschka Sahtoe
Lees verder
Professionele praktijk, fijne sfeer, duidelijke communicatie, aangename behandeling. Ik heb recent een gaatje laten vullen en heb niet eerder meegemaakt dat dit zo weinig pijn doet. De tandarts hield hier ook goed rekening mee.
E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.
Vorige
Volgende

Voordelen van een Aligners beugel

  • Onzichtbaarheid: In tegenstelling tot traditionele beugels zijn aligners vrijwel onzichtbaar. Ze zijn gemaakt van helder plastic, waardoor mensen ze nauwelijks opmerken. Dit maakt de aligner beugel vooral populair bij volwassenen die hun glimlach willen verbeteren zonder de esthetiek van metalen beugels.
  • Uitneembaarheid: Aligners kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor maaltijden en het poetsen van de tanden. Hierdoor kunnen patiënten genieten van hun favoriete voedsel zonder zich zorgen te maken over beperkingen die traditionele beugels met zich meebrengen. Bovendien is het schoonmaken van de aligners eenvoudig, waardoor een betere mondhygiëne wordt bevorderd.
  • Comfort: In vergelijking met metalen beugels hebben aligners gladde randen en veroorzaken ze minder irritatie in de mond. Patiënten ervaren over het algemeen minder ongemak tijdens het dragen van aligners, wat de behandeling aangenamer maakt.
  • Kortere Behandeltijd: In sommige gevallen kan een aligner beugel een kortere behandeltijd bieden dan traditionele beugels. De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de ernst van de tandafwijkingen, maar sommige patiënten kunnen eerder genieten van een prachtige glimlach met behulp van aligners.

De behandeling

Consultatie

De behandeling met aligners begint met een consultatie bij een gekwalificeerde tandarts of orthodontist. Tijdens deze afspraak zal de specialist uw mond grondig onderzoeken en beoordelen of u een geschikte kandidaat bent voor een aligner behandeling. Röntgenfoto’s, digitale scans en afdrukken van uw tanden kunnen worden gemaakt om een nauwkeurig behandelingsplan op te stellen.

Behandelplan

Op basis van de verzamelde gegevens wordt een gepersonaliseerd behandelingsplan opgesteld. Dit plan omvat een reeks stapsgewijze bewegingen van uw tanden, van de huidige positie naar de gewenste eindpositie. U krijgt een voorbeeld te zien van hoe uw glimlach er na de behandeling uit zal zien.

Maatwerk aligners beugel

Met behulp van geavanceerde technologie worden op maat gemaakte aligners voor u vervaardigd. Elke aligner is ontworpen om lichte druk uit te oefenen op specifieke tanden, waardoor ze geleidelijk worden verplaatst. Deze aligners zijn gemaakt van doorzichtig plastic en zijn daardoor nauwelijks zichtbaar wanneer u ze draagt.

Dragen van de aligners

U ontvangt een reeks aligners die u gedurende een bepaalde periode moet dragen, meestal twee weken per aligner. Het is essentieel om de aligners minstens 20 tot 22 uur per dag te dragen om optimale resultaten te bereiken. U mag de aligners alleen verwijderen tijdens het eten, drinken en bij het poetsen van uw tanden.

Opvolgafspraken

Tijdens de behandeling zult u regelmatig opvolgafspraken hebben met uw tandarts of orthodontist. Deze afspraken zijn bedoeld om de voortgang van de behandeling te controleren en indien nodig aanpassingen te maken. U krijgt ook nieuwe sets aligners tijdens deze afspraken.

Aligners beugel laten aanmeten? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Zalmhaven – tandarts in Rotterdam – en ervaar de hoogwaardige tandheelkundige zorg die wij te bieden hebben. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te zorgen voor een stralende en gezonde glimlach! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tandarts Rotterdam West en tandarts Rotterdam Centrum.