Tandvleesbehandeling

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Een tandvleesbehandeling is een tandheelkundige procedure die wordt uitgevoerd om de gezondheid van het tandvlees te verbeteren en tandvleesaandoeningen te behandelen. Tandvleesaandoeningen, zoals gingivitis en parodontitis, zijn ontstekingsaandoeningen die het tandvlees aantasten en, indien onbehandeld, kunnen leiden tot ernstige schade aan de tanden, het tandvlees en het omliggende bot.

De behandeling begint met het verwijderen van de tandplak en tandsteen, die de belangrijkste oorzaak zijn van tandvleesaandoeningen. De tandarts of mondhygiënist maakt gebruik van speciale instrumenten om de tandplak en tandsteen te verwijderen, zelfs onder het tandvlees. Dit proces staat bekend als een gebitsreiniging of tandsteen verwijderen.

Voor ernstigere gevallen van tandvleesaandoeningen kan een dieptereiniging of scaling en root planing nodig zijn. Dit is een intensievere behandeling waarbij het tandvlees wordt losgemaakt om diep onder het tandvlees te reinigen. Dit proces verwijdert plaque, tandsteen en bacteriën diep in de tandwortel om de ontsteking te verminderen en de gezondheid van het tandvlees te herstellen. Het kan ook helpen om de progressie van de tandvleesaandoening te stoppen.

In sommige gevallen kan de tandarts of mondhygiënist aanbevelen om antibiotica te nemen om de bacteriële infectie te bestrijden en de genezing te bevorderen. Bij ernstige gevallen van tandvleesaandoeningen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om het beschadigde tandvlees of bot te herstellen.

Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle om tandvleesaandoeningen te voorkomen of vroegtijdig op te sporen. Het handhaven van een goede mondhygiëne, zoals regelmatig poetsen en flossen, en het vermijden van tabak kan ook helpen om tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Openingstijden

Inschrijven bij onze praktijk?
U bent van harte welkom!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Vaste tandarts

Voor het hele gezin