Preventie en mondhygiëne

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Op zoek naar een mondhygiënist?

Het verkalken van tandplak wordt ook wel tandsteen genoemd. Doordat tandplak lang op de tanden blijft door het uitblijven van poetsen, of doordat er op sommige plekken moeilijk is om bij te komen tijdens het poetsen zoals tussen de tanden of net onder het tandvlees, ontstaat daar vaak het meeste tandsteen.

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Vaste tandarts

Voor het hele gezin

Zodra de tandplak is verkalkt kan het niet meer worden verwijderd met een tandenborstel. Dit zal dan door een behandelaar (tandarts, preventie assistent of tandarts) worden verwijderd.

Tandsteen kan zowel handmatig worden weggeschrapt als door een trilapparaat die de tandsteen losmaakt van de tanden. Na het verwijderen van de tandsteen kunnen de tanden ruw aanvoelen en is het daarom belangrijk dat de tanden worden gepolijst met een polijstpaste en een draaiend borsteltje.

Zoals eerder gezegd kan tandplak omgezet worden naar tandsteen, maar waarom is tandsteen zo erg? Allereerst vanwege hygiënische redenen en esthetische redenen, maar ook erg belangrijk is dat de verdere groei van tandsteen kan zorgen voor tandvleesontstekingen. En dit laatste is erg belangrijk om te voorkomen.

Preventie van tandsteen is natuurlijk erg belangrijk en daarom wordt er wereldwijd geadviseerd om twee maal daags de tanden te poetsen (minimaal een half uur na een maaltijd) en de ruimte tussen de tanden te reinigen met bijvoorbeeld tanden flos.

Testimonials

E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.