Kunstgebitten, uitneembare protheses

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Een prothese is een vervanging van een of meerdere tanden en/of kiezen. Dit kan nodig zijn als de kwaliteit van uw gebit of enkele tanden en of kiezen achteruit gaat.

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Vaste tandarts

Voor het hele gezin

Een prothese kunt u uit uw mond nemen. Bij bruggen, kronen of implantaten is dit niet mogelijk. Er zijn plaatprotheses en frameprotheses.

Een plaatprothese is een roze tandvleeskeurig kunsthars met daarin de verankerde kunsttanden en kunstkiezen. De plaatprothese zit eventueel vast met ankertjes aan de overgebleven tanden of kiezen. 

De frameprothese is gemaakt van metaal. Over dit metaal is het roze tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daar zitten de kunsttanden of kunstkiezen op bevestigd. De frameprothese kan op twee verschillende manieren worden bevestigd. Met metalen ankertjes die om enkele tanden of kiezen klemmen of met een soort slotje. Hierbij wordt het slotje aan een kant vastgemaakt aan een tand of kies. De andere kant zit bevestigd aan de prothese. De prothese kan op deze manier van het slot afgeschoven worden. Het slotje is niet zichtbaar. Een ankertje is vaak wel zichtbaar.

Testimonials

E J
Lees verder
Ik ben patiënt bij deze hele lieve tandarts. Dat is ook waarom ik overwogen heb om over te stappen zodat ik alsnog kan worden behandeld door tandarts Doaa. Hele lieve en rustige tandarts. Zelf ben ik een angstige patiënt en heb eindelijk een tandarts gevonden die mij heel goed begrijpt en begeleidt.