Kindertandheelkunde

Tandartsenpraktijk Zalmhaven

Het is belangrijk dat kinderen regelmatig naar de tandarts gaan, omdat goede mondgezondheid begint in de kindertijd. Hieronder staan enkele redenen waarom het belangrijk is dat kinderen regelmatig naar de tandarts gaan:

  1. Voorkomen van gaatjes: De tandarts kan tandbederf of gaatjes in een vroeg stadium opsporen en behandelen. Als gaatjes niet op tijd worden behandeld, kan dit leiden tot ernstige tandheelkundige problemen, zoals pijn, ontstekingen en tandverlies. Een regelmatig tandheelkundig onderzoek en het uitvoeren van tandheelkundige reinigingen door een tandarts kan helpen om deze problemen te voorkomen.

  2. Bevorderen van een gezonde mondhygiëne: De tandarts kan kinderen leren hoe ze hun tanden en tandvlees op de juiste manier moeten poetsen en flossen. Ook kan de tandarts voedingsadvies geven en informatie verstrekken over de effecten van suiker op de tanden. Het aanleren van goede mondhygiëne kan helpen om de mond gezond te houden en tandheelkundige problemen te voorkomen.

  3. Monitoring van de gebitsontwikkeling: De tandarts kan de ontwikkeling van het gebit van het kind in de gaten houden en vroegtijdig tandheelkundige afwijkingen of problemen identificeren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om overbeet of onderbeet, problemen met het wisselen van de tanden of andere ontwikkelingsstoornissen. Het op tijd identificeren en behandelen van deze problemen kan helpen om ernstige tandheelkundige problemen op latere leeftijd te voorkomen.

  4. Verminderen van angst voor tandartsbezoek: Kinderen die van jongs af aan regelmatig naar de tandarts gaan, zullen waarschijnlijk minder angstig zijn voor tandheelkundige behandelingen. Dit kan het voor hen gemakkelijker maken om in de toekomst regelmatig naar de tandarts te gaan en hun mondgezondheid te behouden.

In het algemeen wordt aanbevolen dat kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar naar de tandarts gaan voor hun eerste tandheelkundige onderzoek. Daarna wordt aangeraden om elke 6 maanden een tandheelkundige controle en reiniging uit te voeren. Regelmatige tandheelkundige zorg kan helpen om de mondgezondheid van kinderen te behouden en tandheelkundige problemen te voorkomen.

Openingstijden

Inschrijven bij onze praktijk?
U bent van harte welkom!

Uw tandarts om de hoek

Uitstekend bereikbaar

Persoonlijke zorg en aandacht

Uw zorgvraag staat centraal

Rolstoeltoegankelijk

Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk

Vaste tandarts

Voor het hele gezin